Reunió a Barcelona dels delegats que poden personar-se a la reunió de la Comissió Intercongressual preparatòria.
Es reuneixen els assistents a la sala de reunions del Museu Marítim per seguir l’ordre del dia de la convocatòria prèvia, on són rebuts pel Sr. Lluís Puig, Dr. Gral.de Cultura Popular i Tradicional del Dep. de Cultura de la Generalitat.
Es constitueix formalment la Comissió Gestora Internacional d’Entitats Catifaires d’art efímer, amb la següent composició:
Presidència: Sra. Vicenta Pallarès i Castelló, presidenta de la Federació Catalana d’entitats Catifaires.
Vicepresidències:
Sr. Jesús Rodríguez de l’Assoc. Alfombristas de la villa de la Orotava.
Sr. Andrés Sampedro, Concejal de Cultura de Ponteareas.
Secretari: Sr. Luis Socorro, de l’Asociación de Alfombristas del Corpus de Arucas.
Tresorer: Sr. Josep Cot, de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.
S’acompanya l’acta de constitució.
La Delegació de Catalunya presenta el programa del IV Congrés d’Art Efímer a Barcelona com a base per estudiar, debatre i aprovar si s’escau, el seus continguts.
Es convida als assistents a visitar les instal.lacions, els espais i els hotels que s’han escollit per a desenvolupar els actes del IV Congrés.
Es debat i es treballa intensament per tal de deixar aprovats els objectius, les àrees temàtiques, les condicions econòmiques, les activitats complementàries, etc.
S’aconsegueix el format general del IV Congrés d’Art Efímer per consens i unanimitat després d’un extens dia de treball profitós.
S’aprova també la intenció de continuar estudiant la viabilitat de constituir més endavant una entitat de rang internacional que doni enllaç i assistència a totes les entitats que vulguin acollir-se d’arreu del món.
Es comunica a tots els representants de les Delegacions assistents al III Congrés que s’ha format la Comissió Gestora Internacional, se’ls envia l’acta i se’ls comenta l’existència del IV Congrés.
La Federació Catalana de Catifaires amb conveni amb el Museu Marítim, inicia un torn de reunions per tal d’organitzar la confecció d’una catifa de flors la nit dels Museus el dia 19 de maig.
Es preparen uns tallers d’aprenentatge d’organitzar les tasques, de tallar la flor, de dirigir una catifa etc...amb els diferents col.lectius del barri.
Confecció de la pàgina web.
S’envia la invitació formal a totes les adreces electròniques que es van convidar al III Congrés i se’ls convida a visitar la web.
Realització dels tallers amb les entitats del Raval per organitzar la catifa de flors del dia 19.
Assistència a l’elaboració de la catifa de flors al Museu Marítim en motiu de la nit dels Museus, sota el títol de Un Mar de flors. Resultat exitós que posa de manifest la capacitat d’integració que es desenvolupa en la realització d’una catifa de flors, siguin quins siguin els seus participants.
Es convida a tot el col.lectiu a participar al Congrés i s’accepta la invitació.
La presidenta del Congrés visita al Ven. Tubthen Wanchen dr. de la Casa del Tibet a Barcelona per tal de convidar-lo al IV Congrés, el qual afirma l’assistència de dos representants.
La presidenta del Congrés, visita la població d’Arbúcies, saluda als catifaires i es reuneix amb l’alcalde per convidar-lo a participar al Congrés i presentar les enramades com a element d’art efímer. Obté bona acollida però sense cap resultat positiu.
La presidenta del Congrés, visita les Enramades de Sallent, es reuneix amb l’alcalde i amb una persona de l’entitat i els convida a participar al Congrés presentant les enramades. Per l’interès que mostra l’alcalde es visualitza la possibilitat que Catalunya presenti les enramades al Congrés, com un element d’art efímer, d’arrelada tradició catalana.
Festivitat del Corpus
La presidenta del Congrés, acompanyada de la Sra. M.Àngels Torras, directora de S. Territorials a Barcelona del Dep. de Cultura de la Generalitat, visita els responsables catifaires de Mollet del Vallès, de Badalona, de la Garriga, de Ripollet i de Calella de la Costa per tal d’informar-los de l’existència del congrés, de convidar-los a participar i obtè el compromís de tots ells de parlar-ne i respondre afirmativament a la invitació.
Es contacta també amb l’ajuntament de Girona per tal convidar als organitzadors de Temps de Flors a participar al Congrés. La resposta és que la responsable es posaria en contacte però no n’hem rebut cap resposta.
La presidenta del Congrés s’adreça a l’escola d’art Floral de Catalunya per tal d’informar-los de l’existència del congrés i els convida a participar com a Entitat convidada per mostrar que Catalunya té un altre element d’art efímer que per la seva importància i arrelament val la pena conèixer. Finalment la seva directora confirma l’assistència i col.laboraran amb un taller i una ponència.
La presidenta del Congrés escrigué per c/e a l’entitat de Gràcia convidant-los a participar al Congrés. El seu president queda per veure’s amb la presidenta del congrés el dia 9 al Museu Marítim però no s’ha rebut cap resposta afirmativa.
Es constitueix la Comissió del Comitè Científic i Acadèmic per tal d’elaborar un document marc que doni criteris a l’hora de valorar artísticament un element d’art efímer, especialment la catifa de flors. Presideix la comissió la Sra. M. Àngels Torras i Ripoll, directora de Serveis Territorials a Barcelona, del Dep. de Cultura de la Generalitat de Catalunya, actúa de Secretària Executiva la Sra. M. Alba Ambròs i Pallarès, secretària del Comitè Científic i Acadèmic del Congrés.
Assisteixen els membres del Comitè que per proximitat poden ser-hi presents.
Cadascun d’ells aporta durant tot el dia les seves consideracions i es decideix presentar el document al plenari del Congrés.
Es demana als responsables de la Sagrada Família la possibilitat de visitar-la amb els congressistes el dissabte per la tarda dia 22.
La presidenta del congrés viatja a Brusel.les per tal de conèixer la confecció de la catifa de la Gran Place. És rebuda pels organitzadors i convidada a presenciar la inauguració des del balcó de l’ajuntament. Allà es troba amb l’alcalde de Ponteareas.
El matí següent es reuneix a l’Ajuntament de Brusel·les amb els responsables de Flowers Carpet Brusseles que seran presents al congrés de Barcelona i acorden pertanyer a la comissió internacional i presentar propostes de futur interessants.
La presidenta del Congrés visita l’alcalde de Sitges per convidar-lo a participar al Congrés, es reuneixen amb el Regidor de Cultura i demanen uns dies per acabar de decidir-se. La proposta es prou favorable perquè Sitges no quedi fora de l’actuació dels companys federats.
Es reuneix la Junta de la Federació per tal d’acordar els temes de l’organització del congrés. S’aprova el pla logístic i es programen les diferents reunions i activitats a fer abans del congrés. S’aprova també el programa que es passarà el dimecres de la setmana següent per c/e.
L’Ens de comunicació associativa es reuneix amb la presidenta de la Federació per fer-li una entrevista a publicar properament a la revista Tornaveu. El tema de la mateixa és l’origen de la Federació i el IV congrés d’art efímer. Els catifaires participants, els països, els temes de les ponències, la representació de Catalunya, els objectius etc.
Reunió de la Junta de la Federació per seguir ultimant els detalls d’organització del Congrés. Aprovació de la gestió econòmica i planificació de la reunió del dia 15 amb el voluntariat, als espais del congrés per ajustar els serveis i les actuacions dels mateixos. Es calcula la participació d’uns 40 voluntaris.
La Federació convocada per l’Ens de comunicació associativa, participarà a la fira d’entitats que es farà al passegi Lluís Companys, ho farà amb la presentació del congrés fent la demostració d’una catifa floral.
Es presenta oficialment el IV congrés d’Art Efimer al Palau Marc, seu de la Conselleria de Cultura on es fa una roda de premsa amb les institucions implicades. La Federació fa una catifa del logo del Congrés i exposa plafons de la Federació. Es convida a diferents col.lectius i es fa un petit aperitiu.
S’inicia la confecció de la catifa d’art efímer del Grup de la Plaza de la villa de la Orotava al Museu Marítim. Una obra d’art amb terres del Teide, que comportarà la dedicació de 4 persones durant 4 dies i quedarà exposada.